Timmertje, Timmertje, wat doe je nu? Alles over Marianne

Mijn ervaringen, jouw inspiratie

Ja, ik ben 18 jaar topsporter geweest, met 3 gouden medailles in de zak. En heb nog 5 jaar schaatsteams getraind. Maar het gaat niet alleen meer over mijn sportcarrière. Vandaag de dag haal ik mijn energie uit het inspireren en motiveren van mensen en organisaties. Natuurlijk gebruik ik daarvoor mijn ervaringen, want uit mijn learnings kan iedereen iets halen. Maar eerst even terug naar het begin.

Terug naar de tijd van Timmertje, Timmertje

Van 1993 t/m 2011 was ik professioneel schaatser. Van 2011 t/m 2016 trainer. Een periode die me gevormd heeft. Een periode van ervaringen, vallen en opstaan, en uiteindelijk successen.

Medailles

Wat een eer: Chef de mission op de Olympische Jeugdspelen

In 2020 mag ik namens het NCO-NSF ons jeugdteam vertegenwoordigen op de Olympische Jeugdspelen in Lausanne. Een Chef de Mission is verantwoordelijk voor het leiden van een landenteam. Niet alleen schaatsers dus, maar sporters uit alle disciplines. Aan mij de taak een eenheid te creëren van deze groep fanatiekelingen: 1 land, 1 team!

Spreker uit de sport. Inspirator voor leiderschap

Sinds 2016 motiveer ik bedrijven en organisaties om topprestaties te behalen. Dat doe ik als spreker, met mijn presentatie: “Het mysterie van succes”. Hierin vertel ik over mijn route naar 3 gouden medailles, en deel ik ongeziene, subtiele zaken die juist zo cruciaal zijn — en hoe je ze aanpakt om prestaties af te dwingen. Boek mij als spreker en ervaar het zelf.

Aan de andere kant van de baan

Ik vind het heerlijk om nu aan ‘de andere kant van de baan’ te staan. Dat doe ik sinds 2015, als sportverslaggever. Als voormalig topsporter ken ik het klappen van de zweep en sla ik de brug tussen sporters en publiek.

Daarnaast geef ik schaatsclinics aan bedrijven en organisaties. Het doel: het team dichter bij elkaar brengen. Een dag ontspanning en nader tot elkaar komen, gekoppeld aan presteren en plezier.

Aan de slag met leiderschap

Het Women Athletes Business Network (WABN) Mentoring Program is ontworpen om vrouwelijke atleten te helpen hun leiderschapscapaciteiten te verfijnen. Hoe? De WABN koppelt topsportsters aan mentoren. Sinds 2015 mag ik als mentor met topsportsters aan de slag! Wederom een prachtige kans om mijn ervaringen en learnings over te dragen aan de topsportsters van morgen (en vandaag).

Magazine ‘Vrienden’: zoveel meer dan sport

In 2007 bracht ik samen met Audax Publishing 6 edities van het magazine Vrienden uit: ‘het breedst georiënteerde tijdschrift van Nederland’. Als hoofdredacteur bepaalde ik grotendeels de inhoud, met een mooi aantal vaste columnisten, zoals Guus Hiddink, Marco Borsato en Peter Heerschop. Vooral op commercieel vlak enorm veel geleerd.